DNF !!! Jesenice Trek 2018..

Znači…do sad sam istrča sve utrke iz kalendara DTL-a više puta,osim jedne,sad mi je jasno zašto! Jesenice Trek 2018 mi je bio prvi pokušaj na toj utrci,jednostavno zbog manja vrimena,zbog viška posla ili kako god nisam bio u prilici zabavit se na trekingu u Jesenicama,da ne spominjem o zabavi iza trekinga!

E pa,svi koji ste čitali ovaj moj nekakav pokušaj pisanja bloga,pa ste čak i pročitali prethodne izvještaje s utrka,mogli ste vidit da sam iza i tjekom  Promine upao u neku crnu rupu,i sad je bila idealna prilika za izvuć se iz nje.

20180414_074753
Prema startu,volim autobus ko mater ludu ćer!

Nije mi igralo ulogu šta je to treking,na kraju krajeva neznam Mosor ko neki ljudi,ali znam ga dovoljno da se ne izgubim. Večer prije smo dobili kartu,dolazim s posla i direktno na kompjuter da ja to malo prevrtim. Sve u svemu…ništa komplicirano jel da?!

Kontrolne točke su toliko realno raspoređene da nema šanse da itko ide drugim redosljedom nego onim koji sam i ja sam sebi ubacio u glavu. Uglavnom evo slika pa recite da nisam u pravu?! 😀

30708644_1704437979635998_311281525758885888_o
Znači…2,3,1…5,4,6…7,8,9,10…cilj! Laganica..
DNF
Nisam puno skita…ka željan Mosora!

Ova karta poviše je da vam malo objasnim di sam sve skitao…plava crta je ajmo reć idealna staza…zelena je moja staza! 😀

 

I od starta do KT 5 da san blesav nemogu falit…kako ne !

Uglavnom…gledat u kartu normalan i gledat u kartu u pola utrke nije isto!

20180414_084517
Boja postojana… 😀

Start utrke kao i svaka do sad,znači svi smo u grupi,nema grešaka osim šta nije prošlo niti kilometar i po,a nas pola već falilo stazu. Eto ga…već buba u glavi,kad smo falili na ovom dilu koji je baš ono straight forward šta će bit dalje. Kako ću kad se malo razdvojimo,jer sigurno neću moć držat priključak s prvih 4-5 natjecatelja.

20180414_084458(0)
Eno samo se gori tribamo poet ..iza je sve laganica!

I penjemo se prema tom prvom prijevoju ispod Velikog Kabla,sve je ok osim šta jednostavno danas nisam svoj..mislio sam da me Jakov Dabov zajebaje kad mi je na startu reka da nema kapi krvi u meni,ali ja sam ionako uvik blid..nije to ništa novo.

Nakon tog prvog prijevoja plan je bio ispod  kontenjera na prvom raskršću skrenit desno,i to je normalno …skupit KT 2,KT 3..spustit se na Umberto Giromettu skupit KT 1,a dalje šta napravim. I krenemo nakon prijevoja nizbrdo,raskršće prvo,tabla metar puta metar,pravo kontenjer,desno neznam ni sam šta je pisalo! Uglavnom planovi u glavi sa početka utrke i sad nisu isti…produžim pravo,trčem nekih kilometar-dva dodjem do kontenjera proletim kraj njega toliko kretenski brzo,da uopće nisam skužio da je 400-500 metara ispod kontenjera bilo skretanje desno! OK,sjebo sam..ništa strašno,dolazim na sljedeće raskršće tabla Pl.Dom Umberto Girometta,e to je to…ajmo sad,falio sam sad ćemo to poravit. Nakon nekih 20-tak minuta dodjem do raskršća prije Pl.doma i ne minjam plan…idem po 2 i 3 ,penjem se prema V.Gajni i ne susrećem nikoga putem,baš čudno,pa i da sam toliko falio bar bi nekog od sporije ekipe susrio?! Opet smrsa u glavi,ništa palim muziku,vrime je da uopće ne mislim jer očito nemam glavu za to,nego da trčem…

Kupim KT 2,nakon kilometar KT 3…jurišam prema domu po KT 1…dolazim ispred doma,opet nikoga..dobro majku mu..pa nisam toliko sjeba?! Pitam volontera na KT 1 koliko ekipe je već prošlo,kaže mi skoro svi,ostalo vas je još 20-tak iz obe kategorije na stazi?! Mislim WTF…ok di da idem..samo pravo kaže momak!

I tako ja u juriš pravo,čak se i dobro osjećam..prolazim opet par km i napokon natjecatelji,dolaze iz pravca Lugarnice,mislim pa niste prije mogli to skupit i već se vratit doslovno da ste Killian!? Pitam ekipu odakle ,i kroz neku maglu mozak govori s KT 4,oni govore s KT 1,uglavnom na kraju se ispostavilo da je ekipica bila sa srednje staze i da su nakon KT 1 krenuli krivim smjerom prema Lugarnici,ali su na vrijeme skužili i krenuli nazad!

Dobro idem s njima,pet puta pitam jel imaju na karti KT 5 i idu li prema njoj,prema crkvici…i stalno potvrdan odgovor! Dobro …AJMOO.. trk prema KT 5 otvaram kartu,vidim po svemu da se moram stazom od doma držati malo ulivo i doći ću direkt do crkve Sv. Kuzme,ali to direkt u prirodi izgleda malo drugačije,idem ja prema crkvi idem ja prema kontrolnoj točki…ali idem uporno prema Sitnom Gornjem i crkvi Sv.Luke ako se ne varam,ali crkva je crkva…pa neću sad gledat jel ova moja na vrhu grebena po karti ili u selu..jel da!? Ipak nešto me kopa,vidim dosta trkača ide prema crkvi,ali idem ja upitat za svaki slučaj,nakon šta je kraj mene prošlo nekih 200 planinara sad nakon 3 kilometra ću ja pitat upute,jer zašto pitat odma kad ja sve znam!

Normalno da sam falio…normalno da sam odradio opet nekih 3-4 kilometra viška,normalno da je crkva s druge strane brda,normalno da po satu imam već 16 kilometara na prvoj trećini utrke koja je duga 32 kilometra!

E budalo…sad se penji nazad..nekako sam čak i skupio snage doć do KT 5,sidim na stepenicama i nemam volje niti za vode se napit,dolaze iza mene ekipa Šile,Jurić,svi extra ko da su tek krenuli,Jurić mi popio svu vodu,ja negdi 50 puta govorim da sam gotov…da idem prema domu i nazad s GSS-om,ali nešto me jide…otvaram kartu i gledam,analiziram na ništa ne kužim…pa do te Lugarnice ima nešto malo(na karti) idem lagano,pa ću se tamo lipo osvježit,odmorit i onda je sve nizbrdo do cilja!

I tako to malo na karti ispadne patnja, više gledam okolo tražeći škrapu s vodom nego šta gledam di staza ide…dočepa sam se nekako te Lugarnice,momci koji su skupa sa mnom na dužoj stazi isto malo odmaraju,gledaju u mene i ništa im jasno nije. Napijem se vode,i trk …trk iza nekih velikih bilih vrića i prva runda povraćanja! Momci i dalje gledaju,nude magnezij,čokoladu,sve živo…a ja bi bio najsritniji da mi daju lopatu da rupu iskopam! Kad su vidili da se samnom mogu samo napatit utekoše za čas..

5….10….15 minuta prođe,ja sve bolji i bolji,ajde valjda sam izbacio iz sebe to šta mi je smetalo,pakiram se i trčkaram prema Žrnovnici,ali jednostavno organizam mi je toliko iscrpljen da me polako i grčevi počinju vatat,nakon neka dva kilometra lipog tempa ponovo patnja!?

Ma daj…pa nije meni ovo za potribu..i onda se sitim šta mi Roko reče iza Promine,u nekom našem razgovoru…i napokon mi dođe do glave,nije ovo tuđe tilo,pa neću se ubijat toliko da 10 dana iza gledam patike za trčanje i jebavat im sve po spisku!Lagano vadim mobitel,zovem Danu…

Zigi di je zapelo? viče Dane….u Žrnovnici! Slušaj,kad uđeš u Žrnovnicu kreni… Ma daj Dane kad uđem u Žrnovnicu nek me neko skupi s autom ili ću umrit! Nema od mene ništa.. i tako dođe HGSS,i dođe moj  prvi DNF u kratkotrajnoj karijeri.

Kad sve sagledam,moga sam lipo sist u Žrnovnici ispod stabla,napit se vode,uzet magnezij,pojist čokoladicu i odradit tih zadnjih 8-9 kilometara,završio bi je ko i svaku do sad…ali zašto ? Zašto se opet napatit ?! Da se razumimo, ne kažem ja da sam išta pametniji nego inače,niti da ću u sličnoj situaciji opet postupiti ovako(ispravno) ,jer vjerovatno neću! Al mi je ipak drago vidit da u meni nekad ima makar malo razuma i zdrave pameti!

20180414_143846
Nagrada…za DNF! Dobro bilo je i pive..

 

A i nekako mi je lipše bilo tih sat-dva šta bi još trča provest u moru i iza na pivi! Neznam zašto…:D

Sad sljedi malo odmora,Mosor na žalost preskačem…khm khm da na žalost! 😀

Doć ću ja na pivu…čisto u svojstvu promatrača ne brinite! 😀

I onda se nadam da se svi vidimo 12.05. u Sinju na prvom SInj Trail-u,na definitvino jednom od najlipših trailova našeg kraja! Ja ću vas malo pratit i podržavat u vašoj patnji…na kraju krajeva,ja mislim da vas niko neće razumit bolje od mene kad krenu krizna vrimena,a bit će ih! 😀

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s